Народни оркестар

Певачке групе

Народни оркестар, поред рада на редовном репертоару играчких  ансамбала, самостално изводи инструменталну народну музику и прати  репертоар певачких група. Чланови оркестра већином су ученици основних и средњих школа који поседују адекватно музичко образовање.   У оркестру су углавном  заступљени  следећи инструменти: виолина,  гитара, хармоника, фрула,  флаута, вилончело, удараљке, виолончело, бибањ и контрабас.

  Да би неко постао део народног оркестра мора свакако проћи селекцију тј. више аудиција са јасно одређеним критеријумима о нивоу потребног квалитета, и тако доћи у прилику да даље учи свирање традиционалне музике у „Ери“. Пријем нових чланова у школу свирања, а затим и аудиције за пријем у сталну поставу народног оркестра се врше сваке године. Идеја је да се иструментално наслеђе приближи младима, да заволе такву  музику  и са љубављу је свирају, али и схвате и суштински доживе њену вредност и богатство.

  Аранжмане за кореографије, музичке тачке и  певачке нумере креира Дарко Ћитић, који је такође и уметнички руководилац народног оркестра. Његов стручни  рад веома доприноси успеху народног оркестра који је 2015. године проглашен и најбољим аматерским оркестром у Србији.

Будите у току са дешавањима у нашем удружењу

Корисни линкови

Најновије вести